Soorten Koffiebonen

Geplaatst op: 23-04-2013

Er zijn een groot aantal verschillende soorten koffiebonen waaruit je jouw keuze kunt maken als je koffie gaat zetten. En dit geldt ook voor de espresso bonen, ontdek het aanbod van diverse espressobonen.

Espresso en arabica

De bekendste koffiebonen zijn de espresso en arabica bonen. Deze bonen worden vooral verbouwd in gebieden rond de evenaar en op hooggelegen gebieden zoals bergtoppen. Dit gebeurt bijvoorbeeld in Brazilië en Zuid-Afrika. De robusta koffieplant is de sterkste variant van de twee soorten en heeft ook de beste eigenschappen. De koffie afkomstig van deze plant heeft een bitterdere smaak dan koffie van de arabica plant. Op zoek naar mogelijkheden om je koffiebonen online te bestellen? Bestel je koffiebonen voordelig via bv de online koffiewinkel voor de lekkerste koffiebonen van koffietheeplaza.nl.

Blue Bourbon

De Blue Bourbon wordt verbouwd in Rwanda. In de beginjaren van Starbucks kwamen de grondleggers van dit bedrijf op bezoek in een koffieplantage in het Afrikaanse Rwanda. Zij ontdekten daar deze koffieplant en gebruiken deze dus nog steeds voor het maken van hun koffie. De plant is geliefd om zijn zuurhuid en het mengsel van de koffie. De koffiebonen zijn niet geroosterd voor gebruik en daarom blauwg-groen van kleur.

Island of St. Helena koffie

Op het Afrikaanse eiland St. Helena wordt ook koffie verbouwd. Deze koffie is erg populair dankzij Napoleon Bonaparte. Na zijn val werd hij verbannen naar dit eiland, maar hiermee begon ook zijn liefde voor de smaak van deze koffie. Dit verklaart ook direct de prijs van een pond St. Helena koffie. Je betaalt er namelijk $79 doller voor. Hoewel deze koffie een hoge prijs heeft, is het heel populair.

Kopi Luwak

De Kopi Luwak koffie is de duurste koffie ter wereld, maar geeft wel de beste smaak die er maar te krijgen valt. De Loewak, een katachtig beestje eet de koffiebessen van de plant. Na uitscheiding blijft de koffiepit van de bes intact. Dankzij dit proces krijgt de pit een zeer diepe smaak. Deze koffie is over de hele wereld erg geliefd, ondanks het productieproces.

Espressorecepten

Ben jij een echte koffieliefhebber en drink je het dagelijks? Dan is het mogelijk om nog meer

De definitie van een espresso

Dat espresso sterke koffie is daar is natuurlijk iedereen van op de hoogte. Het wordt vaak geb

Merken

Er zijn vele soorten verschillende koffiemerken waaruit u een keuze kunt maken. Hieronder besp