Reinigen espresso apparaat

Geplaatst op: 23-04-2013

Jij wil natuurlijk ook je espresso apparaat zo schoon mogelijk houden. Door deze tips toe te passen, kun jij iedere keer weer genieten van de meest verse kopjes koffie. Zorg altijd met schone doekjes er bijvoorbeeld voor dat het apparaat schoon is. Bij het apparaat wordt standaard een kwast geleverd, door koffieresten in de machine weg te vegen, werkt de machine beter. Haal altijd de filterdragers eruit en klop ze schoon voordat je ze terug zet. De melkkan of het melkreservoir van je espresso apparaat moet regelmatig schoongespoeld worden voor de beste smaak.

Regelmatig ontkalken

Het zo nu en dan ontkalken van je espressoapparaat doet werkelijk wonderen. Kalk is namelijk vaak de doodsteek voor het apparaat. Daarnaast krijgt koffie een hele bittere smaak als er zich te veel kalk in het water bevindt. Bekijk altijd van tevoren of jouw espressoapparaat dit automatisch doet of dat je handmatig je machine moet ontkalken.

Reinigen afhankelijk van hoeveelheid

Hoeveel koffie drink jij per dag? Moet je dan iedere dag je machine reinigen als je niet heel veel koffie drinkt? Het is raadzaam om je eigen apparaat iedere week te reinigen met lauw tot warm water. Voor het goed reinigen van je koffiemachine kan je speciale reinigingstabletten gebruiken. Zo ben je er altijd zeker van dat je machine goed gereinigd wordt.

Automatische functies

Veel espressoapparaten beschikken over automatische spoel- en reinigingsfuncties. Vaak spoelen de uitgebreidere machines zich om een aantal kopjes koffie. Daarnaast zijn er ook machines die automatische functies hebben voor het ontkalken en zelfs diverse reinigingsprogramma's aanbieden.

Espressorecepten

Ben jij een echte koffieliefhebber en drink je het dagelijks? Dan is het mogelijk om nog meer

Soorten Koffiebonen

Er zijn een groot aantal verschillende soorten koffiebonen waaruit je jouw keuze kunt maken al

De definitie van een espresso

Dat espresso sterke koffie is daar is natuurlijk iedereen van op de hoogte. Het wordt vaak geb