Koffieweetjes

Koffie zou een werkelijke wonderdrank zijn voor lichamelijke functies. Zo stimuleert koffie bijvoorbeeld de stofwisselingsfunctie en houdt het het geheugen scherp. Een stofwisseling die goed werkt heeft weer een positief effect op tal van andere functies. Zo bevordert het bijvoorbeeld ook je stoelgang en dankzij koffie ben je in beter in staat suikers te verbranden en zo dus ook je overbodige vetopslag. De donkere drank verwijdt ook de bloedvaten en zo dus ook die in de hersenen. Zo blijft het bloed beter stromen en krijgen de hersenen meer zuurstof.

Koffie goed voor je huid   

Dankzij een enorme hoeveelheid antioxidanten die zich in koffie bevinden, worden giftige stoffen en overige afvalstoffen snel uit het lichaam vervoerd. Een snelle afvoer van dit soort stoffen is goed voor je huid van binnenuit. Het is zelfs zo dat Japanse vrouwen een mengsel maken van koffiedik en het vruchtvlees van ananas maken en dit gebruiken als body scrub om dode huidcellen te verwijderen. De enzymen in zowel koffie als ananas worden opgenomen door de huid.

Verminder de kans op kwalen

Door het drinken van koffie kun je de kans op diverse kwalen en ziekten verkleinen en in sommige gevallen zelfs aanzienlijk verminderen. Koffie beschermt bijvoorbeeld tegen de ziekte van Parkinson evenals Alzheimer. Drie of vier koppen koffie per dag verkleint de kans op een beroerte aanzienlijk. De drank beschermt ook tegen diabetes dankzij de antioxidanten die de afvoer van gifstoffen en afbraak van suikers.

Koffie goed voor je date

Een onderzoek onder vrijgezelle jongeren wees uit dat men het aantrekkelijk vond als er samen genoten kon worden van een kopje koffie. Koffie drinken wordt namelijk ervaren als zeer gezellig. Voor sommigen is het een echte no-go omdat het goedkoop zou overkomen en ook niet erg geloofwaardig zou zijn.

Artikelen

Espressorecepten

Categorie: Koffieweetjes / 23-04-2013 08:52

Ben jij een echte koffieliefhebber en drink je het dagelijks? Dan is het mogelijk om nog meer van deze heerlijke smaak te genieten door het verwerken van koffie in toetjes en lekkernijen. Kies bv op het koffiebonen info portaal (www.koffiebonen.info) een lekkere koffieboon en ga aan de

Lees meer...