Espressorecepten

Geplaatst op: 23-04-2013

Ben jij een echte koffieliefhebber en drink je het dagelijks? Dan is het mogelijk om nog meer van deze heerlijke smaak te genieten door het verwerken van koffie in toetjes en lekkernijen. Kies bv op het koffiebonen info portaal (www.koffiebonen.info) een lekkere koffieboon en ga aan de slag. Hier vind je meerdere recepten waarin koffie verwerkt is.

Espressopudding

Wil jij nu ook van een espresso kunnen genieten tijdens je toetje of als een echt nagerecht? Dat kan dan heel eenvoudig met een espressopudding. Voor dit gerecht heb je 1 dl espresso of sterk gezette filterkoffie nodig. De pudding wordt daarnaast ook bereid met het chocoladeschaafsel van pure chocolade. Zo kun je genieten van de smaak van espresso zoals jij die gezet hebt en ook nog van chocolade! Wat wil je nog meer?

Espressocake voor bij de espresso

Hou jij ook zo veel van cake? Ook met behulp van espresso kun je de lekkerste cake op tafel zetten. Dit kun je dus ook altijd serveren; gewoon bij de espresso, maar ook als nagerecht of gewoon omdat je er zin in hebt. Dit gerecht is heel simpel te maken en precies zoals een naturel cake, maar dan voeg je ¼ kop gemalen espressokoffie toe voor de echte smaak.

Mokka walnotentaart

Genieten van een taart? Een mokka walnotentaart kan dienen als een heerlijk nagerecht voor na je hoofdmaaltijd en is heel makkelijk te maken. Deze taart heeft een heel luchtig karakter dankzij de vulling, maar toch heeft het een hele lekkere koffiesmaak zoals jij die graag zou willen. Je kunt namelijk zelf kiezen hoe sterk jij de smaak zou willen.

Espresso ijs

Zin in een ijsje heeft iedereen wel tijdens het warme weer op zwoele zomerdagen. Dit ijs is gelukkig te maken met ingrediënten die jij altijd in huis hebt. Dus mocht het een keer onverwacht warm weer worden, dan kun je met verse espresso koffie, volle melk, slagroom, een vanillestokje, 6 eierdooiers en suiker zelf in een handomdraai het lekkerste ijs zelf bereiden.

Merken

Er zijn vele soorten verschillende koffiemerken waaruit u een keuze kunt maken. Hieronder besp

Soorten Koffiebonen

Er zijn een groot aantal verschillende soorten koffiebonen waaruit je jouw keuze kunt maken al

Reinigen espresso apparaat

Jij wil natuurlijk ook je espresso apparaat zo schoon mogelijk houden. Door deze tips toe te p